Avaleht

Tõnu Aav

Tõnu Aav

Näitleja Tõnu Aav on sündinud 21. jaanuaril 1939. aastal Kehras. Ta lõpetas 1961. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi  (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) lavakunstikooli I lennu, kursuse juhendajaks Voldemar Panso. Alates 1961. aastast on Aav Eesti Draamateatri näitleja. Lisaks teatritööle on ta mänginud kodu- ja välismaistes filmides, kümnetes telelavastustes, lindistanud kümneid kuuldemänge ja heliplaate (sealhulgas "Onu Remuse jutud", "Alice imedemaal"). Tema filmirollidest on olulisemad: Eerik („Me olime 18-aastased“ 1965), Ervin („Kirjad Sõgedate külast“ 1966), Ludvig („Marianna“ 1967, Moldovafilm), Tent („Lindpriid“ 1970), Regenbach („Albatrossi viimne reis“ 1971, Moskva Televisioon, 4 seeriat), Rezen („Noor Venemaa“ 1981, Gorki nim stuudio, 13 seeriat), Traat („Puud ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Mu nimi on Boris" Tudengifilm
2013 "Kullaketrajad" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm mängib iseennast
2006 "Vana daami visiit " Mängufilm Koby
2005 "Vanameeste paradiis" Mängufilm Manivald
2001 "Ränk ja Kilk" Mängufilm Produtsent
2000 "Me saame hakkama" Teleseriaal Hõlmik
1998 "Eraelu" Dokumentaalfilm
1997 "Minu Leninid " Mängufilm Saksa kindral
1994 "Tulivesi " Mängufilm Piirivalveülem Soomes

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm