Avaleht

Liina Pihlak

Liina Pihlak

Tele- ja teatrikunstnik Liina Pihlak sündis 26. aprillil 1937. aastal. Ta lõpetas Eesti Riikliku Kunstiinstituudi 1964. aastal ja asus tööle Vanemuise teatris. 1971. aastal tuli ta tööle Eesti Televisiooni, kus töötas pea 25 aastat. Peakunstnik oli ta aastatel 1976–1982. Pihlak oli ka Kunstiakadeemia õppejõud ja dotsent 1993–1999 ning alates 1999. aastast vabakutseline kunstnik. Samuti töötas ta Tallinnfilmis, tehes koostööd paljude hinnatud režissööridega. Tema kujundatud lavastuste hulk televisioonis on uskumatult suur ("Pisuhänd", "Tabamata ime", "Musta katuse all", "Kahe kodu ballaad", "Päkapikula", "Karlson katuselt", "Pätu", "Härra Lapsti lasteteater", "Kunksmoor" jpm).
Liina Pihlak suri 21. juulil 2019. aastal.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1990 "Miss Marpleʹi lood " Teleseriaal Kunstnik
1989 "Eesti ballaadid" Muusikafilm Kunstnik
1988 "Bolero" Muusikafilm Kunstnik
1988 "Narva kosk I jagu" Telemängufilm Kunstnik
1988 "Narva kosk II jagu" Telemängufilm Kunstnik
1986 "Võtmeküsimus" Telemängufilm Kunstnik Naabrinaine
1985 "Kahe kodu ballaad I jagu" Telemängufilm Kunstnik Maria ema
1985 "Kahe kodu ballaad II jagu" Telemängufilm Kunstnik
1985 "Savoy ball I jagu " Telemängufilm Kunstnik
Kostüümikunstnik
1985 "Savoy ball II jagu " Telemängufilm Kunstnik
Kostüümikunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm