Avaleht

Rea Lest

Rea Lest

Näitleja Rea Lest on sündinud 14. mail 1990. aastal. Ta lõpetas aastal 2009 Jakob Westholmi Gümnaasiumi ja õppis ühe aasta Tartu Ülikoolis kunstiteraapiaid. 2010. aastal alustas näitlejaõpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, pälvides õpingute ajal (2012) Voldemar Panso nimelise noore näitleja preemia. 2014. aastal lõpetas ta lavakunstikooli XXVI lennu (kursusejuhendaja Tiit Ojasoo). 2014–2018 töötas näitlejana teatris NO99. 2018. aastal pälvis Rea Lest Eesti Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapitali Aasta Filminäitleja preemia rollide eest filmides “Mehetapja/Süütu/Vari” ja “November” ning EFTA parima naisnäitleja auhinna filmi "November" (2017) eest. Rea Lest on ka üks kümnest näitlejast, kes valiti 29 kandidaadi hulgast osalema 2019. aasta Berliini ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Omad" Mängufilm Grete
2018 "Skandinaavia vaikus (tootmises)" Mängufilm Jenna
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Maara, Elina, Luna Lee
2017 "November " Mängufilm Liina
2016 "Ema" Mängufilm Riin
2014 "Lõputu suvi" Tudengifilm Elen

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm