Avaleht

Lembit Peterson

Lembit Peterson

Näitleja, lavastaja ja teatripedagoog Lembit Peterson on sündinud 18. augustil 1953. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1971. aastal Tallinna 20. keskkooli ja 1976. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri näitleja ja lavastaja erialal (VII lend, kursuse juhendaja Voldemar Panso). Töötanud 1976–79 ja 1985–88 Noorsooteatris, 1979–82 Ugalas ning 1988–90 Eesti Draamateatris lavastajana, 1976–79 Noorsooteatris ka näitlejana, olnud 1978–86 (vaheaegadega) lavakunstikateedri (1982–86 kursuse juhendaja koos Aarne Ükskülaga), 1989–93 Viljandi Kultuurikolledži näitejuhtimise õppejõud (1991–93 teatrikateedri juhataja), 1992–2003 Eesti Humanitaarinstuudi teatriõppetooli juhataja (professor) ning aastast 1997 Vanalinna Hariduskolleegiumi Teatrikooli ja teatriprogrammi juht. Asutas 1986–87 Tallinna Puhkeparkide Direktsiooni juures tegutsenud rändnäitetrupi ja 1994 (koos Juhan Viidingu, Mart ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Ahto. Unistuste jaht" Dokumentaalfilm Diktor Rudolf Valteri hääl
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Vanaisa Robert
2016 "Kontrapunkt" Tudengifilm Aleksander Hõbe
2013 "Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu" Animafilm (hääl)
2011 "Charikari tüdrukud" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2011 "Kloostriga seotud" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2010 "Mustlase missioon" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2009 "Krimmi õpetaja" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2007 "Film minu emast" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2007 "Hargnevate teede aed" Mängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm