Avaleht

Peet Peters

Vt Peet Väinastu

Filmirežissöör-dokumentalist Peet Peters (kodanikunimega Peet Väinastu) sündis 9. juulil 1937. aastal Tallinnas. Lõpetas Tallinna 2. keskkooli ja Üleliidulise Kinematograafiainstituudi režiiteaduskonna. Töötas «Kirgizfilmis», Kaug-Ida, Ukraina, Kuibõševi, Irkutski, Rostovi dokumentaalfilmide Stuudiotes, Populaarteaduslike Filmide Keskstuudios, Dokumentaalfilmide Keskstuudios, Kesktelevisiooni filmikoondises «Ekran». Tema spordi- ja mäefilme on auhinnatud Cortina d'Ampezzo spordifilmide festivalil ja Trento mäefilmide festivalil. Peet Väinastu suri 20. aprillil 2011. aastal Moskvas.

Vt ka: http://www.risk.ru/blog/15927

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1985 "Mälestus meis elab" Filmikroonika Režissöör
1985 "Spordimehed - rahvamehed" Filmikroonika Režissöör
1985 "Tallinna tipp" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Teksti autor
1984 "Tallinna mäetipp Pamiiris" Filmikroonika Operaator
1983 "Kui jala Austraaliasse saab" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1982 "Triumf! Kas lõpp või algus?" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm