Avaleht

Harald Perten

Harald Johann Perten (8. aprill 1913, Tallinn – 5. mai 1992, St. Gallen, Šveits) oli Eesti (põllu)majandusteadlane ja (teravilja)keemik. Ta lõpetas 1930. aastal Tallinnas J. Westholmi Gümnaasiumi, 1934 Tartu ülikooli majandusteaduskonna, õppis 1934 õigusteaduskonnas. Oli aastast 1934 leivatööstuse ärijuht Tallinnas. Põgenes 1944 Saksamaale, sealt 1945 Rootsi, oli 1945–67 Stockholmis Statens Institut för Föregtagsutveckling' teravilja uurimislabori keemik ja juhataja, 1967–80 FAO teraviljaeriteadlane (-ekspert) Roomas, Senegalis ja Sudaanis, aastast 1981 Šveitsis Uzwilis firma Buler Brothers Ltd. nõuandja sorgo ja hirsi jahvatamise alal. Avaldanud uurimusi teraviljakeemia ning sorgo ja hirsi töötlemisest. International Association Cereal Chemistry, American Association Cereal Chemistry liige. Tegeles mootorispordiga, võttis ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1953 "Aino Kallas 75" Amatöörfilm Operaator
1953 "Marie Underi 70. sünnipäev" Amatöörfilm Operaator
1951 "Stockholmi Eesti noorte segakoor" Amatöörfilm Operaator
1950 "Eesti Gümnaasium Lapimaal" Amatöörfilm Operaator
1950 "Eesti iseseisvuse sünd" Amatöörfilm Režissöör
Operaator
1950 "Rootsi kuningas Gustaf V matuserongkäik Stockholmis" Amatöörfilm Režissöör
1949 "Eesti NMKÜ meeskoori kontsert Stockholmis" Amatöörfilm Režissöör
Operaator
1949 "Eesti skautide ja gaidide laager Rootsis" Amatöörfilm Operaator
1949 "Ernst Idla naisvõimlejad treeninglaagris Bosönis" Amatöörfilm Operaator
1949 "Ernst Idla võimlemisrühmad esinemas" Amatöörfilm Produtsent
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm