Avaleht

Margit Keerdo-Dawson

Margit Keerdo-Dawson

Vaata ka Margit Keerdo

Margit Keerdo-Dawson on töötanud filmi alal alates 1998. aastast, kui Tallinnas filmiti Ameerika-Vene-Eesti koostöös filmi “Virtuoos”. Ta on töötanud tootmisassistendina, režissööri assistendina lühifilmidel ja täispikkadel filmidel, filminud operaatorina dokumentaalfilme ning kirjutanud ja lavastanud lühimängufilme. Stsenaariumitoimetamisega alustas 2003. aastal, alates 2007. aastast on ta olnud Eesti Filmi Sihtasutuse / EFI juures sõltumatu stsenaariumiekspert. Hetkel töötab stsenaristi ja toimetajana ning on Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis (BFM) täiskohaga stsenaristika eriala õppejõud. Ta on 2018. aastal loodud Eesti Stsenaristide Gildi üks asutajaliikmetest ning juhatuse esimees.

Haridus: BA operaator-režissööri erialal (Tallinna Ülikool, 2005), MA stsenaristika erialal (Leeds Metropolitan Ülikool, ...

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Tõlkija
2018 "Ahto. Unistuste jaht" Dokumentaalfilm Stsenaariumi konsultant
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Stsenaariumi konsultant
2017 "Igatsused" Tudengifilm Stsenaariumi konsultant
2016 "Bonus track" Dokumentaalfilm Stsenarist
Toimetaja
2014 "Nullpunkt" Teleseriaal Stsenarist
2014 "Nullpunkt" Mängufilm Stsenarist
2008 "Klass: elu pärast" Teleseriaal Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm