Avaleht

Talvo Pabut

Talvo Pabut

Näitleja ja lavastaja Talvo Pabut sündis 27. veebruaril 1962. aastal Tartus. Ta lõpetas 1980 Tartu 2. keskkooli ja 1984 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri XI lennu. 2005. aastal omandas ta Tartu ülikoolis teatriteaduse erialal magistrikraadi ja jätkas doktorantuuris. Pabut töötas aastatel 1984–1989 näitlejana Rakvere Teatris, 1991–1993 oli ta Eesti Kirjanike Liidu Kirjanduse Propaganda Büroo kunstiline juht, seejärel 1993–1994 Noorsooteatri kirjandusala juhataja, 1994–1995 töötas Eesti Televisiooni Tartu stuudios ja 1995–2001 oli Viljandi teatri Ugala näitleja, 2001. aastast vabakutseline. Muu hulgas on Talvo Pabut mänginud filmides „Küljetuul“ (1983) ja „Victoria“ (1994), teinud filmi "Väekargajad" Tallinnfilmis ja telelavastusi („Wawautosa“, „Kännuvana lood“, „Werneri kohvik“, „Trimalhio ...

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Valvuri evolutsioon" Tudengifilm Kirjandusliku alusteose autor
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal hr Roop
1994 "Victoria (Ühe armastuse lugu) I jagu " Mängufilm Otto
1994 "Victoria (Ühe armastuse lugu) II jagu " Mängufilm Otto
1993 "Jalgrattamatk Petserisse" Filmikroonika Režissöör
1993 "Naissaar" Filmikroonika Režissöör
1993 "Rahujooks" Filmikroonika Režissöör
1993 "Väekargajad" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
1989 "Äratus " Mängufilm Linnamees
1988 "Näkimadalad III jagu " Telemängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm