Avaleht

Madis Ojamaa

Madis Ojamaa

Näitleja ja lavastaja Madis Ojamaa sündis 30. märtsil 1937 Tallinnas kirjastustöötajate perekonnas. Pärast Tallinna kultuurhariduskooli jätkas ta 1957–61 õpinguid Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedris Voldemar Panso õpilasena. Legendaarses I lennus tudeerisid ka näiteks Tõnu Aav, Mati Klooren, Mikk Mikiver, Rein Olmaru, Ines Aru, Maila Rästas, Jaan Saul ja Aarne Üksküla. Lavakooli diplomilavastuses (Leo Kalmeti juhtimisel lavaküpseks saanud Juhan Sütiste "Lembitu") oli Ojamaal Ihameele kõrvalroll, Voldemar Panso dramatiseeringus „Inimene ja jumal“ (1962, A. H. Tammsaare "Tõe ja õiguse" II osa järgi) oli ta õpilane Lible. 1968 lõpetas Madis Ojamaa Moskvas A. V. Lunatšarski nimelise Riikliku Teatrikunsti Instituudi (GITIS) diplomeeritud lavastajana. 1961–63 ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1977 "Vineeri- ja mööblivabriku 100. aastapäev" Reklaamfilm Režissöör
1974 "Konteinerveod I-II" Reklaamfilm Režissöör
1972 "Verekivi " Reklaamfilm Režissöör
1972 "Verekivi " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
1969 "Uksed" Muusikafilm Režissöör
Stsenarist
1968 "Libahunt" Mängufilm II režissöör
1960 "Vihmas ja päikeses " Mängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm