Avaleht

Nora Särak

Nora Särak

Režissöör Nora Särak on sündinud 14. oktoobril 1988. aastal. Ta on õppinud Eesti Kunstiakadeemias graafikat (MA), Balti Filmi- ja Meediakoolis dokumentaalfilmi režiid (MA) ning mängufilmirežiid Makedoonia filmikoolis. Tema BFMi lõputöö, dokumentaalfilm „Valguseks/Valguseni/Valgusena“ (2015) pälvis Eesti Kultuurkapitali preemia ja kuulutati aasta dokumentaalfilmiks. See on esimene kord BFMi ajaloos, kus tudengifilm sai nii kõrge tunnustuse. Lisandusid veel Eesti Dokumentalistide Gildi kolleegipreemia Doki Kild, Grand Prix PÖFFi alafestivalilt Sleepwalkers, samuti esikoht XXIX Pärnu rahvusvahelisel dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivalil tudengifilmide kategoorias. Film ringles edukalt rahvusvahelistel festivalidel. 2018. aastal astus ta üles Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi raames valminud naisrežissööride lühidokumentaalfilmide kogumikus „Juured“ filmiga „Poeem armastusest“.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Juured" Dokumentaalfilm Režissöör
2017 "Kerro 40" Dokumentaalfilm Monteerija
2016 "Ridade vahelt lugedes" Tudengifilm Kunstnik
Klapp
2015 "Valguseks/Valguseni/Valgusena" Tudengifilm Produtsent
Režissöör
Operaator
Monteerija
2014 "Ekspressioon" Tudengifilm Produtsent
Režissöör
Operaator
Helirežissöör
2014 "Paradiis" Tudengifilm Produtsent
Režissöör
Operaator
Helirežissöör
Monteerija
2013 "6.jaanuar (Kolmekuningapäev)" Tudengifilm Produtsent
Režissöör
Operaator
Monteerija
2013 "ANK ’64 / 2013" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Helirežissöör
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm