Avaleht

Elmo Nüganen

Elmo Nüganen

Teatri- ja filmilavastaja, näitleja ja pedagoog Elmo Nüganen on sündinud 15. veebruaril 1962. aastal Jõhvis. Ta lõpetas 1980. aastal Tallinna 37. Keskkooli ja 1982. aastal Tallinna 4. Tehnikakooli rätsepa eriala, õppis 1982–1983 E. Vilde nimelises Tallinna Pedagoogilises Instituudis näitejuhtimist, lõpetas 1988 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri XIII lennu (kursuse juhendaja Kalju Komissarov) näitlejana. Nüganen töötas 1988–1992 Ugala teatris näitleja ja lavastajana, 1992. aastast on ta Tallinna Linnateatri (1994. aastani Noorsooteatri) peanäitejuht, 1997–2002 oli ühtlasi Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema Lavakunstikooli dotsent. 1997. aastal juhendas Elmo Nüganen Melihhovos rahvusvahelist teatriõpituba. 1999. aastal oli ta Tartu Ülikooli vabade kunstide kutsutud professor. Nüganen on Eesti Teatriliidu ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Portugal " Mängufilm Ülemus
2015 "1944" Mängufilm Režissöör
2013 "Mandariinid" Mängufilm Margus
2012 "Deemonid" Mängufilm Võõras
2012 "Puhastus" Mängufilm Isa
2012 "Seenelkäik " Mängufilm Bensiinijaama müüja
2006 "Meeletu " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2002 "Nimed marmortahvlil " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Soomusrongi ülem
1997 "Kapsapea 2 ehk Tagasi Euroopasse" Animafilm (hääl)
1993 "Suflöör " Mängufilm Robert

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm