Avaleht

Erik Norkroos

Erik Norkroos

Režissöör, produtsent, monteerija, operaator ja stsenarist Erik Norkroos on sündinud 1. oktoobril 1969. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli filmikateedri Arvo Iho juhendamisel filmi- ja videooperaatori erialal. Aastatel 1989–1995 töötas filmistuudio kaameramehaanikuna ja fotograafina. Filmistuudio Rühm Pluss Null OÜ juhataja, filmide ja telesaadete produtsent ja operaator. Teinud reklaamklippe, -filme, telesaateid erinevatele tellijatele, agentuuridele, filmi- ja telestuudiotele (sh ETV, Kanal2, TV3, YLE Soome, STV Rootsi, Ruut, Kuukulgur, Produktsioonigrupp, Rudolf Konimois Film). 1989–1993 esinenud grupi- ja personaalnäitustel kunstnikuna.

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Mees muinasjutust. Toomas Edur" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator
Monteerija
2018 "Ahto. Unistuste jaht" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator
Monteerija
Värvimääraja
2018 "Annika Laats. Risti aarded" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator
Monteerija
2018 "Jagatud valgus " Dokumentaalfilm Produtsent
Monteerija
Helioperaator
B-kaamera operaator
2018 "Kõik sündü Võrol" Dokumentaalfilm Operaator
2018 "Miks ma siis ei lähe?" Dokumentaalfilm II operaator
2018 "Mõned tähelepanekud armastuse kohta" Tudengifilm Operaator
2018 "Vello Salo. Igapäevaelu müstika" Dokumentaalfilm Operaator
2017 "Pagulasega elutoas" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator
Monteerija
Pilditöötleja
2016 "Hingemaa" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm