Avaleht

Ellen Niit

Ellen Niit

Eesti kirjanik ja tõlkija Ellen Niit (sünninimi Hiob, 1958. aastast Kross) on sündinud 13. juulil 1928 Tallinnas. On õppinud Tapa Algkoolis ja Gümnaasiumis, Tallinna IV Keskkoolis (1944-1947), lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli ajaloo-keeleteaduskonna eesti kirjanduse eriala 1952. Jätkanud aspirantuuris Tartu Ülikooli juures (1952-1955), uurimistöö teemaks eesti lastekirjanduse ajalugu. Alates 1956 ametis Tallinna Kirjanike Liidu luulekonsultandina, 1962-1965 mittekoosseisuline toimetaja Eesti Televisiooni lastesaadete toimetuses. Vabakuseline kirjanik alates 1965. aastast. Avaldanud luuletusi, jutte ja näitemänge lastele, kirjutanud raadio- ja televisioonistsenaariume, tõlkinud luulet ja proosat.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2013 "Suur maalritöö" Animafilm Kirjandusliku alusteose autor
1974 "Täheke" Animafilm Stsenarist
1972 "Krõll" Animafilm Stsenarist
1966 "Operaator Kõps üksikul saarel" Animafilm Teksti autor
1964 "Viimane korstnapühkija" Animafilm Stsenarist
1962 "Kaks lugu" Animafilm Kirjandusliku alusteose autor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm