Avaleht

Olav Neuland

Olav Neuland

Dokumentaaal- ja mängufilmide lavastaja Olav Neuland sündis 29. aprillil 1947 Viljandis. 1966–1969 õppis ta Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedris, seejärel 1969–1972 Ed. Vilde nimelises Tallinna Pedagoogilises Instituudis kultuurharidustööd, lõpetades selle näitejuhina. 1976–1978 jätkusid õpingud Moskvas kaheaastastel stsenaristide ja režissööride kursustel (tema eriala õppejõududeks olid Vytautas Žalakevičius ja Gleb Panfilov). 1969–72 töötas ta Eesti Telefilmis režissööri assistendina, 1973–76 stsenaristi, toimetaja ja režissöörina. 1978–1988 oli Neuland mängufilmide režissöör-lavastaja Tallinnfilmis. Aastast 1999 OÜ "Filando Group" juhatuse esimees.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Pimedad aknad" Telemängufilm Saksa sõdur
2004 "Täna öösel me ei maga " Mängufilm Konsultant
2002 "Nimed marmortahvlil " Mängufilm II režissöör
2002 "Sõda pärast sõda" Dokumentaalfilm Operaator
1995 "Kristuse dilemma" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1991 "Vaarao lapsed" Dokumentaalfilm Produtsent
1989 "Hitler & Stalin 1939" Dokumentaalfilm Režissöör
1988 "Näkimadalad III jagu " Telemängufilm Režissöör
Stsenarist
1988 "Näkimadalad IV jagu " Telemängufilm Režissöör
Stsenarist
1988 "Näkimadalad reklaamrull" Reklaamfilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm