Avaleht

Tõnu Mikiver

Tõnu Mikiver

Näitleja Tõnu Mikiver sündis 2. augustil 1943. aastal Loksal. 1965. aastal lõpetas ta Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri II lennu (kursuse juhendajad Voldemar Panso ja Vello Rummo) ning töötas seejärel 1965–1977 Noorsooteatris ja 1977–2007 Eesti Draamateatris näitlejana. Tõnu Mikiver on mänginud 17 eesti filmis, näiteks "Eestlanna Pariisis" (2012), "Punane elavhõbe" (2010), "Metskannikesed" (1980), „Reigi õpetaja“ (1977), „Indrek“ (1975), "Verekivi" (1972), "Inimesed sõdurisinelis" (1968). Lisaks näitlejatöödele on tuntud ka Tõnu Mikiveri hääl. Ta on lugenud teksti paljudele dokumentaalfilmidele ning tema hääl kõlab ka aastaid teleekraanidel jooksnud sarjas "Kodus ja võõrsil".
Tõnu Mikiver suri 21. märtsil 2017. aastal Tallinnas.

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Savisaare protsess" Teleseriaal Jutustaja hääl
2015 "Ahv, kes mängis Vene ruletti" Tudengifilm Fred
2014 "Tõrv ja Sulg" Tudengifilm Boss
2012 "Eestlanna Pariisis " Mängufilm Endel
2010 "Põrgu ekspress" Tudengifilm Jüri
2010 "Punane elavhõbe " Mängufilm Eduard Janovitš
2009 "Jaan Manitski tagasitulek" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2009 "Vabadus algab seest. Kai-Mai Olbri autoportree" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2008 "Tuulepealne maa" Teleseriaal Einar Soodla
2007 "Põdra kuningriik" Dokumentaalfilm Diktor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm