Avaleht

Mikk Mikiver

Mikk Mikiver

Näitleja ja teatrilavastaja Mikk Mikiver sündis 4. septemberil 1937. aastal Tallinnas. Ta õppis Loksa koolis, Tallinna mäetehnikumis, 17. Keskkoolis ja Tallinna Polütehnilises Instituudis (praegune Tallinna Tehnikaülikool) mäeinseneri erialal. Mikiver lõpetas 1961. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikooli I lennu Voldemar Panso õpilasena. 1961–1965 töötas ta Draamateatris näitlejana, 1965–1974 näitleja ja lavastajana Noorsooteatris (1970-1974 peanäitejuht), 1974–1988 ja aastast 1992 lavastajana Draamateatris. Oli 1968-1978 (vaheaegadega) ja 1980-1984 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri õppejõud. 1989–1991 oli ta NSV Liidu rahvasaadik, 1990–1992 Eesti Kongressi liige, 1989–2006 Eesti Olümpiakomitee alaline liige. Mikk Mikiver suri 9. jaanuaril 2006. aastal Võsul ja on maetud Metsakalmistule.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1998 "Armastuse kahur" Teleseriaal "Neliku" liige
1995 "Cecile on surnud" Teleseriaal
1995 "Jüri Järvet" Dokumentaalfilm Stsenarist
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Hans Kaleva, isa (1989)
1995 "Kristuse dilemma" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal Johan Wikman
1991 "Rahu tänav" Mängufilm Verner
1991 "Surmatants " Mängufilm Hermen Rode
1988 "Doktor Stockmann I jagu " Telemängufilm Režissöör
1988 "Doktor Stockmann II jagu " Telemängufilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm