Avaleht

Kaie Mihkelson

Kaie Mihkelson

Näitleja Kaie Mihkelson on sündinud 12. oktoobril 1948. aastal Pärnus. Ta õppis aastatel 1967-1969 Tallinna Polütehnilise Instituudi (praegune Tallinna Tehnikaülikool) majandusteaduskonnas ja lõpetas 1974. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) lavakunstikateedri 6. lennu. Aastatel 1974–1977 töötas ta Pärnu Endlas ja 1977–1988 Noorsooteatris (praegune Linnateater). Alates 1988. aastast on ta Eesti Draamateatri näitleja. Teatritöö kõrval on Kaie Mihkelson mänginud paljudes filmides, telelavastustes ja teleseriaalides. Tema olulisemad filmirollid sündisid filmides „Kõrboja peremees“ 1979, „Nipernaadi“ 1983, „Keskea rõõmud“ 1986, „Fender Bender“ 2003, „Klass“ 2007.

 

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Sandra saab tööd (tootmises)" Mängufilm
2016 "Üle müüri" Tudengifilm Naise hääl
2015 "Elo" Mängufilm Urve
2015 "Vehkleja" Mängufilm Postkontori töötaja
2013 "Kartulid ja apelsinid" Teleseriaal Viki, Viviani ema
2013 "Kertu" Mängufilm Arst
2012 "Deemonid" Mängufilm Mare
2011 "Kirjad Inglile " Mängufilm Valvur
2011 "Rotilõks " Mängufilm Korteri perenaine
2010 "Näkilugu" Tudengifilm Õie

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm