Avaleht

Maria Avdjuško

Maria Avdjuško

Teatri- ja filminäitleja, produtsent, režissöör ja stsenarist Maria Avdjuško sündis 9. mail 1968 Tallinnas vene filminäitleja Viktor Avdjuško ja eesti teatrinäitleja Liina Orlova tütrena. Ta lõpetas 1986 Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja 1990 Tallinna Konservatooriumi lavakunstikateedri 14. lennu näitlejana. Töötas aastatel 1990 - 1992 Noorsooteatris ja 1992 - 2014 Eesti Draamateatris näitlejana. Avdjuško on mänginud teatris üle viiekümne rolli, 2000. aastal pälvis ta Ants Lauteri auhinna osade Meg ("Sünnipäevapidu"), Marion ("Helene, Marion ja Felix"), Sherbet Gravel ("Maailmakõiksuse kiireim kell"), Õie ja Helena ("Kured läinud, kurjad ilmad"), Angie ("Tipptüdrukud") ja Pärnu naine ("Küüdipoisid") eest. Oma esimese filmirolli tegi Avdjuško 13-aastaselt lastefilmis ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Seltsimees laps (tootmises)" Mängufilm
2016 "Meeskond" Dokumentaalfilm Produtsent
2015 "1944" Mängufilm Kaasprodutsent
2015 "Unditund" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
2015 "Vehkleja" Mängufilm Ametnik Leningradis
2014 "Maastik mitme kuuga" Mängufilm Maria
2012 "Puhastus" Mängufilm Produtsent
Näitlejate valija
2011 "Surnuaiavahi tütar " Mängufilm Maria
2011 "Tähtpäev" Tudengifilm Julia
2011 "Theodori lugu " Tudengifilm Theaodori ema

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm