Avaleht

Alo Mattiisen

Alo Mattiisen

Helilooja Alo Mattiisen sündis 22. aprillil 1961. aastal Jõgeval. Ta õppis Jõgeva 1. Keskkoolis ning klaverit Jõgeva Lastemuusikakoolis. 1984. aastal lõpetas ta Tallinna Riiklikus Konservatooriumis muusikapedagoogika Heino Rannapi juures ning 1988. aastal kompositsiooni eriala professor Eino Tambergi juhendamisel. 1983. aastast sai Alo Mattiisenist Erkki-Sven Tüüri järel ansambli In Spe juht, kus ta tegutses ühtlasi ka klahvpillimängijana ja heliloojana. Koostöö ansambliga kestis kümmekond aastat. Mattiisen on töötanud muusikaõpetajana Jõelähtme koolis, muusikatoimetajana Eesti Raadios ja Reklaamitelevisioonis. Hiljem tegutses vabakutselise heliloojana.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1993 "Eesti partii" Dokumentaalfilm Helilooja
1993 "Väekargajad" Mängufilm Helilooja
1992 "Tule tagasi, Lumumba " Mängufilm Helilooja
1991 "Supper-Comandos" Dokumentaalfilm Helilooja
1990 "Andesta, Andrei" Dokumentaalfilm Helilooja
1990 "Semm" Tudengifilm Helilooja
1989 "Minu Virumaa" Dokumentaalfilm Helilooja
1988 "Hermaküla" Dokumentaalfilm Helilooja
1988 "Tööd ja tegemised" Animafilm Helilooja
1987 "117. hooaeg" Dokumentaalfilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm