Avaleht

Reet Aus

Reet Aus

Vaata ka Reet Ulfsak

Moe-, teatri- ja fimikunstnik Reet Aus on sündinud 26. juulil 1974. aastal Tallinnas. Peale Nõmme gümnaasiumi lõpetamist 1992. aastal on ta läbinud Eesti Kunstiakadeemias kõik õppeastmed kuni doktorikraadini moekunsti erialal 2011. aastal. Reet Aus asus seejärel tööle Kunstikadeemia disainiteaduskonna vanemteaduri, jätkusuutliku disaini labori eestvedaja ning väärtustava taaskasutuse (upcycling) meetodit rakendava disainerina. Teadustöö kõrval on ta ametis Tallinna Linnateatri peakunstnikuna ning on töötanud teatrikunstnikuna nii Eestis kui ka välismaal, kõige rohkem Von Krahlis, Tallinna Linnateatris ja Nargen Operas. On disaininud kostüüme mitme Eesti filmi jaoks ja oli aastail 2001–05 reklaami- ja filmiproduktsioonifirma Kuukulgur kunstnik.

     

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Kostüümikunstnik
2015 "Moest väljas" Dokumentaalfilm Konsultant
2012 "Allveelennud" Mängufilm Kunstnik
2011 "Tallinna kilud" Mängufilm
Muud liigitused
Kunstnik
2008 "Detsembrikuumus " Mängufilm Kostüümikunstnik
2007 "Kuhu põgenevad hinged " Mängufilm Kostüümikunstnik
2006 "Tabamata ime" Mängufilm Kunstnik
1997 "Febris" Mängufilm Kostüümikunstnik
1987 "Metsluiged" Mängufilm Asedirektor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm