Avaleht

Heino Mandri

Heino Mandri

Näitleja Heino Mandri sündis 11. septembril 1922. aastal Kohtla-Järvel. 1924. aastal asus perekond elama Tallinna. Mandri õppis 1930–1940 Jakob Westholmi gümnaasiumis, 1941. aastal lõpetas Tallinna 7. Keskkooli (Westholmi gümnaasium nimetati 1940. aastal ümber Tallinna 7. Keskkooliks). 1941. aastal juhtus ta lugema kuulutust, et Estonia korraldab katsed noorte näitlejate saamiseks. Soovijaid oli 269. Heino Mandri oli 11 õnneliku seas, kes vastu võeti. Nii sai temast näitleja-statist. Igal õhtul tuli mängida massi-stseenides – ooperites, ballettides, operettides. 1942. aastal astus Mandri Tallinna Teatrikooli, 1946 lõpetas ta selle baasil moodustatud Draamastuudio eriklassi. Ühe hooaja, 1943–1944 oli Heino Mandri Narva Teatris, siis 1948. aastani jälle ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm
1991 "Surmatants " Mängufilm Lübecki linnapea
1989 "Pahupidi" Mängufilm Peeter
1988 "Doktor Stockmann I jagu " Telemängufilm Aslaksen
1988 "Doktor Stockmann II jagu " Telemängufilm Aslaksen
1988 "Ma pole turist, ma elan siin " Mängufilm Mardi isa
1988 "Näkimadalad III jagu " Telemängufilm Kirjutaja Magnus
1988 "Näkimadalad IV jagu " Telemängufilm Kirjutaja Magnusson
1987 "Tants aurukatla ümber I jagu" Telemängufilm Mats Aniluik
1986 "Keskea rõõmud " Mängufilm Onu Raul

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm