Avaleht

Jaak Lõhmus

Jaak Lõhmus

Stsenarist, režissöör, toimetaja ja filmiajakirjanik Jaak Lõhmus on sündinud 25. aprillil 1955. aastal Tartus. Ta õppis aastatel 1970–1973 Tartu Kunstikoolis puidu kunstilist töötlemist ja 1981–1988 Tartu Ülikoolis eesti filoloogiat, tegutsedes aktiivselt ka ülikooli filmiklubis. Aastast 1984 töötas Tallinnfilmis režissööri abi ja assistendina, 1984–1991 ajakirja Teater. Muusika. Kino filmitoimetajana, 1991–1999 ETV filmisaadete toimetajana ("Ffriik!" ja "Ffriigi teataja") ning 1995–1999 ajalehtede Kultuurileht, Eesti Ekspress ja Postimees filmitoimetajana. Aastatel 2000–2006 Eesti Filmi Sihtasutuse peaekspert. Ta on pidanud loenguid Eesti, Euroopa ja maailma filmiajaloost Tallinna Pedagoogikaülikooli, Balti Filmi- ja Meediakooli ning Eesti Kunstiakadeemia üliõpilastele ja magistrantidele. Eesti Filmiajakirjanike Ühingu liige, avaldanud rohkem kui ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Tagasi Kadriorus" Dokumentaalfilm Stsenarist
2010 "Tantsud Linnuteele. Pildistusi Lennart Meri filmirännakutelt" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2009 "Filmilooja profiil: Lennart Meri. Esimene visand" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2009 "Hurda kutsikad. Eesti Üliõpilaste Selts" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2008 "Meie maailma nurk. Lossi dekonstruktsioon nr 3" Dokumentaalfilm Stsenarist
Toimetaja
2007 "Universitas Tartuensis 375" Dokumentaalfilm Stsenarist
Toimetaja
1999 "Ristumine peateega " Mängufilm Avalikud suhted
1998 "Tappev Tartu " Mängufilm
Amatöörfilm
Arnold Sirel
1997 "Šamaan" Dokumentaalfilm Konsultant
1996 "Griša" Dokumentaalfilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm