Avaleht

Andri Luup

Andri Luup

Näitekirjanik, filmirežissöör, stsenarist ja näitleja Andri Luup on sündinud 13. juunil 1972. aastal Tallinnas. Ta õppis 1979–1990 Tallinna 46. keskkooli kunstiklassis, 1991–1993 jätkas õpinguid Tallinna Pedagoogikaülikoolis kunstiõpetuse ja 1992–1997 Eesti Humanitaarinstituudis teatri alal. Lavastanud teatrietendusi ja filme, teinud kunstnikutööd, kirjutanud stsenaariume mängu- ja dokumentaalfilmidele, mänginud teatrirollides.

Vaata intervjuud Andri Luubiga: Andri Luup - võtteplatsile sattunud

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Ahto. Unistuste jaht" Dokumentaalfilm Stsenaariumi konsultant
2018 "Isa Guy" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Monteerija
2018 "Pank " Teleseriaal
2017 "Naine pildil" Dokumentaalfilm Teksti autor
2015 "Elo" Mängufilm Stsenaariumi konsultant
2011 "Täitsa lõpp " Mängufilm Konsultant
2007 "Kinnunen " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Dialoogi autor
2007 "Vastutuulesaal" Dokumentaalfilm Stsenarist
2004 "Laulurahvas" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2003 "Nimepanijad" Mängufilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm