Avaleht

Olga Pärn

Vt ka Olga Marchenko

Animafilmikunstnik ja -režissöör Olga Pärn (2008. aastani Marchenko) on sündinud 1. jaanuaril 1976 Minskis (Valgevene). Ka tema ema on animarežissöör. Lõpetanud Minski Kunstilütseumi 1994 ja Valgevene Kunstiakadeemia graafika osakonna sügavtrüki eriala aastal 2000. Töötanud 1996-2003 peakunstniku ja animaatorina (liiva-animatsiooni erialal) Belarusfilm Stuudio animatsiooni osakonnas. 2003-2005 õppis filmirežiid La Poudriére Animatsiooni Koolis Prantsusmaal Valence´is. Õpingute ajal valmis tal kolm tudengifilmi. Kursuse lõpetamise järel töötas pool aastat Pariisis piltstsenaariumi kunstnikuna. 2006. aastast elab ja töötab Eestis. Abielus animafilmirežissöör Priit Pärnaga. On teinud koos Priit Pärnaga stuudios Eesti Joonisfilm kolm animafilmi, „Elu ilma Gabriella Ferrita“ (2008), „Tuukrid vihmas“ (2009) ja "Lendurid ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Briljantsuse demonstratsioon neljas vaatuses" Animafilm Monteerija
2017 "Manivald" Animafilm Konsultant
2016 "Silmadeta jahimees" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Animaator
2016 "Siseilmadest väljas" Animafilm Monteerija
2015 "Õnnesoovid eakatele" Animafilm Juhendaja
2015 "Velodrool" Tudengifilm Juhendaja
2014 "Lendurid koduteel" Animafilm Režissöör
Kunstnik
Monteerija
Komposiit
2014 "Must stsenaarium" Animafilm Stsenaariumi konsultant
Konsultant
2011 "Eine murul" Animafilm Monteerija
Juhendaja
2011 "Kärbeste veski" Animafilm Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm