Avaleht

Ada Lundver

Ada Lundver

Filmi- ja estraadinäitleja Ada Lundver sündis 9. veebruaril 1942. aastal Käina vallas Hiiumaaal. Ta lõpetas 1964. aastal Filharmoonia õppestuudio ja töötas aastatel 1961–1991  Filharmoonias sõnakunstniku ja konferansjeena, seejärel 1991–1996 restorani Eeslitall administraatorina, 1996–1998 kirjastuse SE & JS toimetuse juhatajana ja aastast 1999 Eeslitallis Ada baari omanikuna. Lundver mängis ligi 30 filmis, paljudes neist kehastas ta pahelisi naisi, oli nii näitlejana kui estraaditähena tuntud kogu NSV Liidus. Ada Lundver suri  6. oktoobril 2011. aastal.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2009 "Vasha " Mängufilm Müüja
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm
2008 "Pimedad aknad" Telemängufilm Leeda
2006 "Kelgukoerad" Teleseriaal Malle Joala
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Naine Balti ketis
1994 "Jüri Rumm " Mängufilm Madam von Tuzzi
1992 "Need vanad armastuskirjad" Telemängufilm Punase Risti ametnik
1988 "Õnnelik lapsepõlv" Tudengifilm Direktor
1988 "Varastatud kohtumine " Mängufilm Inspektor
1978 "Naine kütab sauna " Mängufilm Sekretär

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm