Avaleht

Sulev Luik

Sulev Luik

Näitleja Sulev Luik sündis 16. aprillil 1954. aastal Kilingi-Nõmmel Pärnumaal. Tema muusika- ja teatriande esimeseks kujundajaks sai Kilingi-Nõmme Keskkoolis tuntud muusikaõpetaja Olev Sepp. Luik lõpetas 1976. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia)  lavakunstikateedri VII lennu. Aastatel 1976-1988 töötas Luik näitlejana Noorsooteatris (praegune Linnateater) ja 1988-1997 Eesti Draamateatris.
Sulev Luik oli omapärase näo ja kummaliselt nihestunud võluga näitleja. Lavakunstikateedri lõpetamisega samal aastal astus ta nagu ilmutus Estragonina publiku ette Lembit Petersoni kuulsas lavastuses "Godot’d oodates" (Noorsooteater 1976). Paljude jaoks ta ilmutuseks jäigi. Ka oma teise tipprolliga – Raimond Valgrena "Valge tee kutses" (Noorsooteater 1985). Väga paljude teatrirollide kõrvale ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm
1997 "Minu Leninid " Mängufilm Zimmermann, Jagowi asetäitja
1996 "Tingimustega Tallinnas" Tudengifilm Doktor
1994 "Victoria (Ühe armastuse lugu) I jagu " Mängufilm Peokülaline
1994 "Victoria (Ühe armastuse lugu) II jagu " Mängufilm Võõruspeo külaline
1993 "Saatana pisar " Mängufilm Paruni agent
1993 "Salmonid" Teleseriaal
1992 "Need vanad armastuskirjad" Telemängufilm Haavatu laatsaretis
1992 "Võlausaldajad " Mängufilm Gustav
1991 "Noorelt õpitud" Mängufilm Klorofüll

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm