Avaleht

Elen Lotman

Elen Lotman

Filmioperaator, stsenarist ja režissöör Elen Lotman on sündinud 25. septembril 1981 Tartus. Tema vanemad on  bioloogid Kaja ja Aleksei Lotman ning vanaisa maailmanimega semiootik Juri Lotman. Elen Lotman on lõpetanud 2000. a Tartu Miina Härma Gümnaasiumi ja 2004. a cum laude Tallinna Pedagoogikaülikooli filmi ja video õppetooli audiovisuaalteose operaaori eriala. Läbinud mitmeid filmialaseid täienduskursusi Eestis ja välismaal. Töötanud Pimedate Ööde Filmifestivali korraldaja ja projektijuhina ning erinevates filmitootmisfirmades režissööri, operaatori ja toimetajana. 2004. a. alates vabakutseline operaator. Aastatel 2004-2007 Tartu Kõrgema Kunstikooli lektor, alates aastast 2007 Balti Filmi- ja Meediakooli õppejõud.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Pidupäev. David Vseviov " Dokumentaalfilm Režissöör
2019 "Hüvasti, NSVL " Mängufilm Operaator
2016 "Õnn tuleb magades" Mängufilm Operaator
2015 "Jüri" Dokumentaalfilm Operaator
2012 "Deemonid" Mängufilm Operaator
2012 "Kaleva müsteerium" Dokumentaalfilm Operaator
2011 "Andy astub üles" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2011 "Nöbinina" Teleseriaal Operaator
2010 "Külm on" Tudengifilm Režissööri I assistent
2010 "Kutsar koputab kolm korda" Mängufilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm