Avaleht

Virve Aruoja

Virve Aruoja

Telerežissöör ja mängufilmilavastaja Virve Aruoja (aastast 1978 Aruoja-Hellström) on sündinud 19. veebruaril 1922 Tartumaal Härjanurme vallas Sadukülas kohaliku algkooli juhataja peres. 1941 lõpetas ta Tartu Õpetajate Seminari, 1946 Riikliku Draamateatri Draamastuudio eriklassi (õppejõududeks Leo Kalmet ja Priit Põldroos) ning 1953 Moskvas A. V. Lunatšarski nimelise Riikliku Teatrikunsti Instituudi (GITIS) eesti stuudio. Virve Aruoja suri 15. septembril 2013.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1978 "Õhtu Kaarupiga" Dokumentaalfilm Režissöör
1976 "Minu naine sai vanaemaks " Telemängufilm Režissöör
Stsenarist
1975 "Teatri vang" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1974 "Ooperiball" Muusikafilm Režissöör
Stsenarist
1974 "Ooperiball reklaamrull" Reklaamfilm Režissöör
1974 "Värvilised unenäod " Mängufilm Režissöör
1973 "Esitamata arved" Dokumentaalfilm Režissöör
1973 "Laulab Tiit Kuusik" Muusikafilm Režissöör
1971 "Aino Talvi" Dokumentaalfilm Režissöör
1971 "Lõppematu päev" Telemängufilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm