Avaleht

Mari Lill

Mari Lill

Näitleja Mari Lill (aastast 1968 Tamm) on sündinud 21. detsembril 1945 Tallinnas. Ta lõpetas 1968  lavakunstikateedri III lennu. Seejärel töötas aastail 1968–1977 Noorsooteatris, alates 1977. aastast Eesti Draamateatris. Ta on mänginud üle 60 rolli teatris, samuti telelavastustes („Väike nõid“) ja teinud 13 filmirolli.

Abielus näitleja Tõnu Tammega, tütred lastearst Katariina Tamm ja näitleja Elisabet Tamm. Tema vend on klaasikunstnik Ivo Lill.

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Tuliliilia " Mängufilm Hooldaja
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Kai Savolainen (Süütu)
2016 "Klassikokkutulek" Mängufilm Vanaproua
2016 "Ridade vahelt lugedes" Tudengifilm Kostümeerija
2015 "Teekond Ussinuumajani" Dokumentaalfilm Ämblik (hääl)
2012 "Ussinuumaja" Animafilm
2007 "Sügisball " Mängufilm Poemüüja I
1998 "Libarebased ja kooljad" Tudengifilm Kupeldaja
1994 "Jüri Rumm " Mängufilm Madam Mihkel
1992 "Tule tagasi, Lumumba " Mängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm