Avaleht

Sergei Kibus

Sergei Kibus

Režissöör ja operaator Sergei Kibus on sündinud 22. mail 1987. aastal. Ta on lõpetanud Tallinna Polütehnikumi fotograafia eriala (2008) ning Balti Filmi- ja Meediakooli audiovisuaalse meedia eriala (2011). Alates 2013. aastast töötab Nukufilmis operaatorina, samuti  on ta filmistuudio Sabat Film OÜ osanik, Eesti Kinoliidu ja Eesti Dokumentalistide Gildi liige. Sergei Kibus on lavastanud ja kirjutanud stsenaariume ning loonud animatsioone; lisaks töötanud operaatori, režissööri ja monteerijana mitmete telesaadete juures. Tema operaatoritööna valminud dokumentaalfilm „Muhu: Ätsed ja roosid“ võitis 2014. aastal EstDocs filmifestivali žürii auhinna. 2017. aastal valmis koos Kadriann Kibusega stop-motion animatsiooni ja dokumentaalmaterjali segav “Nukud ja tootemid”. 

 

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Kapten Morten lollide laeval" Animafilm Operaatori assistent
Fotograaf
2018 "Lendoravasõda " Dokumentaalfilm Monteerija
Värvimääraja
2018 "Maria ja seitse pöialpoissi " Animafilm Operaator
Monteerija
Valgustaja
2018 "Teofrastus" Animafilm Režissöör
Stsenarist
2017 "Miriam järve ääres" Animafilm Režissöör
Operaator
Valgustaja
2017 "Nukud ja tootemid" Dokumentaalfilm
Animafilm
Režissöör
Stsenarist
Operaator
Animaator
Värvimääraja
Kujundaja
2016 "Miriami kana unistus" Animafilm Operaator
Valgustaja
2014 "MUHU: Ätsed ja roosid" Dokumentaalfilm Operaator
Kujundaja
Värvimääraja
2012 "Tuvid" Dokumentaalfilm Konsultant
Kujundaja
Tõlkija
2012 "Vikatimehe poeg" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
Surm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm