Avaleht

Andres Lepik

Andres Lepik

Näitleja ja teatrilavastaja Andres Lepik on sündinud 27. aprillil 1957. aastal Haapsalus. Ta lõpetas 1975. aastal Haapsalu 1. Keskkooli ja 1982. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri X lennu (kursuse juhendaja Aarne Üksküla). Töötanud 1982–1994 Ugala teatris näitlejana, 1989–1995 Viljandi Kultuurikolledžis õppejõuna, 1994–1995 vabakutselise lavastajana, 1995–1999 Ugala peanäitejuhina, 1999–2000 Ugala lavastajana ning 2000–2003 Endla teatris lavastaja ja näitlejana. 2003. aastast tegutseb vabakutselise lavastajana. Filmides mänginud alates 1987. aastast.

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Vee peal (tootmises)" Mängufilm
2019 "Johannes Pääsukese tõeline elu" Mängufilm Külamees 2
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Pastor
2018 "Hetk ajaloos" Teleseriaal Jaan Poska
2018 "Hölma all" Mängufilm Kalev
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm Parun
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Ivvan (Mehetapja)
2017 "Merivälja" Teleseriaal Julius
2016 "Teesklejad" Mängufilm Naabrimees
2015 "Vehkleja" Mängufilm Õpetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm