Avaleht

Karin Rask

Karin Rask

Vt ka: Karin Lätsim

Näitleja Karin Rask on sündinud 21. aprillil 1979. aastal. Ta lõpetas 1997. aastal Haapsalu Gümnaasiumi, õppis 1997–1998 Tallinna Pedagoogikaülikoolis raadiorežii erialal ja seejärel 1998–2002 Eesti Muusikaakadeemia Kõrgemas Lavakunstikoolis, mille  XX lennu lõpetas näitleja erialal 2002. aastal (kursuse juhendaja Elmo Nüganen). Aastatel 2002–2014 töötas näitlejana Eesti Nuku- ja Noorsooteatris. Alates 2014. aastast on Rask vabakutseline näitleja. Lisaks teatritööle on ta mänginud mitmetes filmides, nagu näiteks „Klassikokkutulek (Simone), Supilinna salaselts (Sadu ema), Võõras (Andres Kivi naine) ja teinud arvukalt teletöid: Nukumaja (peaosaline Eva), varasematest näiteks Kodu keset linna (Lucy), Kelgukoerad (Triin), Kättemaksukontor (Liis, Katrin), Nurjatud tüdrukud (Kiku), Varjudemaa ...

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Klassikokkutulek" Mängufilm Simone
2016 "Sirius" Tudengifilm Ema
2015 "Pööriöö" Tudengifilm Raivo abikaasa
2015 "Supilinna Salaselts" Mängufilm Sadu ema
2015 "Tiibadeta piloot" Mängufilm Karin
2013 "Õnneliku lõpuga massaaž" Tudengifilm Naine
2012 "Codex Gigas " Tudengifilm Brünett/Blond naine
2011 "Mereröövlimäng" Tudengifilm Sten-Eriku ema

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm