Avaleht

Anu Lamp

Anu Lamp

Näitleja ja teatripedagoog Anu Lamp on sündinud 29. märtsil 1958. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1976. aastal Tallinna 7. Keskkooli, õppis 1976–1978 Tartu ülikoolis eesti filoloogiat ja 1977–1978 Pärnu teatri õppestuudios, lõpetas 1982. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri X lennu (kursuse juhendaja Aarne Üksküla). Õppinud aastast 2013 Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Usuteaduse Instituudi kristliku kultuuriloo magistrantuuris. Töötanud aastast 1982 Tallinna Linnateatris (2007–2010 kirjandusala juhataja), teinud lavastusi, olnud aastast 1994 ühtlasi lavakunstikooli õppejõud (aastast 2014 professor), töötanud ka inglise keele õpetajana. Anu Lamp on osalenud Eesti Raadio ja Eesti Televisiooni meelelahutussaadetes („Kitsas king”, 1985–87), esinenud raadio lugemistundides ja kuuldemängudes („Ella Ilbak”, 1992; ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Lotte ja kadunud lohed " Animafilm Sonja (hääl)
2018 "Maria ja seitse pöialpoissi " Animafilm Maria hääl
2017 "Impromptu" Tudengifilm Mari Ann
2017 "Kadunud aegade elustaja Fredy Tomps" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2016 "Perekonnavaled" Mängufilm Reet
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Tõlkija
2015 "Supilinna Salaselts" Mängufilm Proua Rovel
2015 "Vehkleja" Mängufilm Lapsevanem koosolekul
2014 "Jaani öö" Tudengifilm Jutustaja
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Helmi

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm