Avaleht

Lia Laats

Lia Laats

Näitleja Lia (Lya) Laats sündis 17. veebruaril 1926 Tallinnas teenistujate tütrena. Õppis 1940–46 Tallinna 8. keskkoolis ja 1946–48 Estonia draamaõpperühmas. Töötas 1946–48 ja 1976–80 Estonias, 1948–51 Endlas, 1951–60 ja 1980–81 Filharmoonias ning 1960–76 Vanemuises. Tuntud estraadinäitlejana, mänginud filmides ("Elu tsitadellis", 1947, "Mehed ei nuta", 1968, "Noor pensionär", 1972, "Siin me oleme", 1978), telelavastustes ("Mee maik", 1968) ja kuuldemängudes ("12 tooli", 1958). Laats suri 24. aprillil 2004 Tallinnas.

Eesti NSV teeneline kunstnik (1968), Stalini preemia 1948, Meie Matsi huumoriauhind 1990.

Oli 1947–62 abielus näitleja Kalju Vahaga, hiljem näitleja Harry Karroga (10.04.1930–24.01.2009).

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1978 "Siin me oleme" Telemängufilm Kohviveski
1972 "Noor pensionär" Telemängufilm Ema-lendur
1971 "Noor pensionär" Telemängufilm
1968 "Mehed ei nuta" Telemängufilm Laats
1961 "Juhuslik kohtumine " Mängufilm
Muusikafilm
Marika
1959 "Veealused karid " Mängufilm Lidia Lauer
1958 "Esimese järgu kapten " Mängufilm Kabaree tantsijanna
1957 "Pöördel " Mängufilm
1947 "Elu tsitadellis " Mängufilm Lydia, nende tütar

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm