Avaleht

Tõnis Kõrvits

Helilooja, arranžeerija-orkestreerija ja kitarrist Tõnis Kõrvits on sündinud 16. augustil 1944. aastal. Lõpetanud 1959. aastal Tallinna Lastemuusikakooli viiuli erialal ja 1962. aastal Tallinna 22. Keskkooli, misjärel õppis kaks aastat Tartu Riiklikus Ülikoolis füüsikat. Muusika alal täiendanud end iseõppimise teel. Oli 1970–1985 Eesti Raadio Raadioteatri muusikatoimetaja, 1985–1993 Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio kontsertorkestri dirigent. Georg Otsa muusikakooli kompositsiooni aluste õpetaja.

Tõnis Kõrvits on kirjutanud muusikat filmidele (animafilm „Punane, kollane, roheline“, 1982; dokfilm „President“, 1983; „Kevad südames“, 1985; „Koduõu“, ETV, 1987; tudengifilm „Koera surm“, 1998 jm), kuuldemängudele ja telelavastustele („Mõmmi ja aabits“, „Kõige suurem sõber“) ning lastelaule. Seadnud muusikat varieteedele. Mänginud paljudes stuudioansamblites ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2006 "Me räägime alkoholist" Populaarteaduslik film Helilooja
2006 "Vaenlane nr 1" Populaarteaduslik film Helilooja
1998 "Koera surm" Tudengifilm Helilooja
1992 "Need vanad armastuskirjad" Telemängufilm Helilooja
1991 "Geim Vanjale" Dokumentaalfilm Helilooja
1987 "Tants aurukatla ümber I jagu" Telemängufilm Muusikaline kujundaja
1987 "Tants aurukatla ümber II jagu" Telemängufilm Muusikaline kujundaja
1985 "Kevad südames" Muusikafilm
Telemängufilm
Helilooja
1984 "Kalle ja Koll" Animafilm
Muud liigitused
Helilooja
1983 "Eesti NSV ehitusmaterjalitööstus" Populaarteaduslik film
Muud liigitused
Muusikaline kujundaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm