Avaleht

Toivo Kuzmin

Toivo Kuzmin

Filmirežissöör ja operaator Toivo Kusmin (ka Kuzmin) sündis 27. aprillil 1938. aastal Tallinnas Eesti Kultuurfilmi operaatori Nikolai Kusmini perekonnas. 1962. aastal lõpetas ta Moskvas Üleliidulise Kinematograafiainstituudi filmioperaatorina. Aastatel 1956—1958 ja 1965—1994 töötas Kusmin Tallinnfilmis operaatori ning režissöörina. 1965. aastast on ta teinud rohkesti dokumentaalfilme ja ringvaateid, olulisemaks kujunes seejuures mereteema. Kusmin oli üks väheseid, kes kuni 1990ndate lõpuni jäi töötama 35 mm filmilindiga.
Toivo Kusmin suri 19. juunil 2014. aastal.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1999 "Rannaküla" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
1996 "Lipule…güüsile…valvel!" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Tootmisjuht
1995 "Eesti Kroonika 1995 nr 7" Filmikroonika Režissöör
Operaator
1994 "Elektri ja soojuse hinnatõus " Filmikroonika Režissöör
1994 "Isamaa erakorraline suvekogu" Filmikroonika Režissöör
1994 "Kunstifestival Raekoja platsil" Filmikroonika Režissöör
1994 "Kunstigaleriid" Filmikroonika Režissöör
1994 "Kunstimuuseumi projekt" Filmikroonika Režissöör
1994 "Mereväravad" Dokumentaalfilm Režissöör
1994 "Noored sõdurid" Filmikroonika Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm