Avaleht

Igor Kurve

Igor Kurve

Näitleja ja telerežissöör Igor Kurve sündis 24. juunil 1945 Viljandis kooliõpetajate perekonnas. 1963 lõpetas ta Viljandi 1. Keskkooli ning asus Tartu Riiklikus Ülikoolis õppima vene keelt ja kirjandust. 1968–72 õppis Igor Kurve Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedris. 1972–74 oli ta Draamateatri näitleja. 1982–86 õppis Kurve Tartu ülikoolis, kus ta omandas ajakirjanikudiplomi. 1974–95 töötas Igor Kurve režissööri ja saatejuhina Eesti Televisioonis.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Teaduspõhine toode" Dokumentaalfilm Stsenarist
1988 "Kaevutee" Teleseriaal Režissöör
Stsenarist
1983 "Suletud ring " Telemängufilm Šveitser
1980 "BAM - 520 km" Dokumentaalfilm Režissöör
1979 "Sergei Bondartšuk Tallinnas" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1978 "Elu ja aeg kivis, puus, metallis" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
1978 "Finišini on jäänud …" Dokumentaalfilm Režissöör
1975 "Hinge kinni pidades" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
1971 "Don Juan Tallinnas " Mängufilm
Muusikafilm
Don Carlos

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm