Avaleht

Jüri Krjukov

Jüri Krjukov

Näitleja Jüri Krjukov sündis 5. septembril 1954. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1972. aastal Tallinna 7. keskkooli (praegune Inglise Kolledž) ja 1976. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) lavakunstikateedri VII lennu. Krjukov töötas terve elu, aastatel 1976-97 näitlejana Draamateatris, lisaks esines estraadil ja ETV meelelahutus- ja kirjandussaadetes, mängis kuuldemängudes ja telelavastustes ning paljudes filmides. ENSV teenelise kunstniku aunimetus omistati talle 1984. aastal, Ants Lauteri nimeline näitlejapreemia ja Muusikateatri aastapreemia 1985. aastal. Jüri Krjukov suri 18. oktooril 1997. aastal ja on maetud Metsakalmistule.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1997 "Kapsapea 2 ehk Tagasi Euroopasse" Animafilm (hääl)
1997 "Minu Leninid " Mängufilm Bolševik
1997 "Tom ja Fluffy" Animafilm Jutustaja (hääl)
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Vihane venelane
1995 "Kristuse dilemma" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
1995 "M Klubi" Teleseriaal Milord
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal hr Sirkel
1994 "Ameerika mäed " Mängufilm Timur
1993 "Isake Dracula Eesti variant" Dokumentaalfilm Diktor
1993 "Kapsapea" Animafilm (hääl)

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm