Avaleht

Enn Kraam

Enn Kraam

Näitleja Enn Kraam (õieti Kram) sündis 20. juulil 1943 Raplas. Ta lõpetas 1961. aastal Rapla keskkooli ja 1965. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi (prageune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) lavakunstikateedri II lennu. Enn Kraam oli aastatel 1965–1992 Noorsooteatri (praegune Linnateater) näitleja, 1993. aastal Nukuteatri ja Vanalinnastuudio ning 1994–2001 Viljandi Ugala näitleja. Teatritöö kõrval jõudis ta mängida paljudes telelavastustes ja filmides ning tema osatäitmistel filmides "Keskpäevane praam" (1967), "Valge laev" (1970), "Metskapten" (1971),"Indrek" (1975) ja "Surma hinda küsi surnutelt" (1977) on kindel koht Eesti filmikunsti ajaloos. Enn Kraam suri 18. juunil 2001. aastal ja on maetud Viljandi Metsakalmistule. Talle on püstitatud mälestuskivi sünnikohta, ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1998 "Kallis härra Q " Mängufilm Julius
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal õpetaja hr Markson
1994 "Tulivesi " Mängufilm Eeriku isa
1993 "Suflöör " Mängufilm Isa
1992 "Lammas all paremas nurgas " Mängufilm Valvur
1991 "Surmatants " Mängufilm Isa Eugenio
1991 "Vana mees tahab koju " Telemängufilm Andres Virkov
1990 "Miss Marpleʹi lood " Teleseriaal
1989 "Regina " Mängufilm Karla
1988 "Nõid " Mängufilm Patsient

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm