Avaleht

Kalju Komissarov

Kalju Komissarov

Näitleja, teatri- ja filmilavastaja ning teatripedagoog Kalju Komissarov sündis 8. märtsil 1946. aastal Võrus. Ta lõpetas 1964. aastal Tallinna 4. Keskkooli ja 1968. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri III lennu (kursuse juhendaja Voldemar Panso). Aastatel 1968–1974 töötas Komissarov režissöörina Tallinnfilmis, kus tema käe all valmisid filmid “Valge laev” (1970), “Metskapten” (1971) ja “Tavatu lugu” (1973). Järgmiseks režissööritööks pidi saama "Surma hinda küsi surnutelt" (tollal tööpealkirjaga „Vennad Kreuksid“), mille kallal Komissarov koos stsenarist Mati Undi, kunstnik Tõnu Virve ja operaator Jüri Sillartiga 1973. aastal entusiastlikult tööle asus. Sellest pidi tulema nii sisult kui stiililt uuenduslik, ametlikust peavoolust eristuv julge film. Kuid ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2006 "Kelgukoerad" Teleseriaal Mati Kelk
2006 "Meeletu " Mängufilm Vallavanem
2005 "Surnumatja" Mängufilm Jaamaülem
2004 "Hirm" Mängufilm Dr. Schulze
1997 "Minu Leninid " Mängufilm Vene sandarmiülem
1980 "Ideaalmaastik " Mängufilm Rajoonikomitee sekretär
1977 "Surma hinda küsi surnutelt " Mängufilm Uurija
1975 "Löö vastu" Tudengifilm Noormees
1973 "Tavatu lugu " Mängufilm Režissöör Noor uurija
1973 "Tavatu lugu " Reklaamfilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm