Avaleht

Enn Klooren

Enn Klooren

Näitleja Enn Klooren sündis 21. juunil 1940. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1959. aastal Türi keskkooli, õppis aastatel 1960–1961 Tallinna Pedagoogilises Instituudis (praegune Tallinna Ülikool) algõpetust ja laulmist ning lõpetas 1968. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) lavakunstikooli III lennu ja töötas seejärel Draamateatris näitlejana. Alates 1989. aastast elas ta Järvamaal, kus tegeles muuhulgas ka harrastusteatri juhendamisega. Enn Klooren suri 26. märtsil 2011. aastal.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2011 "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta " Mängufilm Ben
2007 "Jan Uuspõld läheb Tartusse " Mängufilm Agronoom
2002 "Agent Sinikael " Mängufilm Konfident Kapital töötaja
2002 "Ferdinand" Mängufilm Nr. 13 bussijuht
1993 "Tallinn pimeduses " Mängufilm Mihhail
1985 "Bande " Mängufilm Whisky
1985 "Savoy ball I jagu " Telemängufilm Ajakirjanik
1985 "Savoy ball II jagu " Telemängufilm Ajakirjanik
1984 "Karoliine hõbelõng " Mängufilm Kojaülem
1983 "Lurich" Reklaamfilm Jakob

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm