Avaleht

Halja Klaar

Halja Klaar

Filmikunstnik Halja Klaar (Klar) on sündinud 17. detsembril 1930 Antslas ärijuhi perekonnas. Lõpetas 1950 Antsla keskkooli. Õppis 1950. aastast Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis, lõpetas 1957 maaliteaduskonna teatridekoratsiooni eriala ainsa tudengina (diplomitööna tuli tal luua kavandid Evald Aava ooperile "Vikerlased"). 1957–1986 töötas Halja Klaar Tallinnfilmis lavastuskunstnikuna. Ta on kujundanud 20 mängufilmi.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1989 "Regina " Mängufilm Kunstnik
Kostüümikunstnik
1988 "Hernes" Animafilm Kunstnik
1987 "Magus planeet" Animafilm Kunstnik
1986 "Elujõgi" Animafilm Kunstnik
1985 "Seitse kuradit" Animafilm Kunstnik
1984 "Naerupall" Animafilm Kunstnik
1983 "Meemeistrite linn" Animafilm Kunstnik
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust I jagu" Telemängufilm Kunstnik
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust II jagu" Telemängufilm Kunstnik
1981 "Nael II" Animafilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm