Avaleht

Ants Kivirähk

Ants Kivirähk

Näitleja ja lavastaja Ants Kivirähk sündis 24. märtsil 1928 Tallinnas katelsepa pojana. Ta õppis Tallinna Raua tänava algkoolis ja 1942–44 Tallinna kaubanduskoolis, lõpetas 1967 Viljandi Kultuurikooli (kaugõppes). Lavategevust alustas ta 1944 Riikliku Noorsooteatri õpperühmas, oli 1944–48 ka sama teatri inspitsient. Näitlejateed jätkas Kivirähk Tallinna Uues Teatris, Riiklikus Draamateatris ja 1952–55 vastloodud Eesti NSV Riiklikus Nukuteatris. 1955–79 töötas ta Tallinna Televisioonistuudio (hilisema nimega Eesti Televisiooni) laste- ja noortesaadete, "Aktuaalse Kaamera" toimetuse ning kirjandus- ja kunstisaadete (pea)režissöörina (oli vahepeal ka ETV kunstiline juht) ning 1979–86 Nukuteatri direktorina.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1978 "Kolm rubiini" Teleseriaal Režissöör
1973 "Sellised lood" Animafilm Režissöör
1971 "Huviline filmikaamera" Animafilm Režissöör
1971 "Ülo Läänemets" Dokumentaalfilm Režissöör
1970 "Kes minevikku ei mäleta" Dokumentaalfilm Režissöör
1970 "Laulutaat" Dokumentaalfilm Režissöör
1969 "Maa. Maja. Loom" Dokumentaalfilm Režissöör
1968 "Kajakad rahumere kohal" Dokumentaalfilm Režissöör
1968 "Kui lõpeb nafta" Dokumentaalfilm Režissöör
1966 "Meloodia 66" Muusikafilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm