Avaleht

Paavo Kivine

Paavo Kivine

Spordiajakirjanik, kirjanik, tõlkija ning endine  kergejõustiklane Paavo Kivine on sündinud 19.novembril 1939 Järvamaal. Ta on õppinud Öötla 7-klassilises koolis (1947-1954), Paide Keskkoolis (1954-1958) ning Tartu Ülikoolis (1958-1963) ajakirjandust. Lisaks ajakirjaniku ja toimetaja tööle on ta kirjutanud ja tõlkinud üle 30 raamatu, lisaks filmi- ja telestsenaariume. Kogu elu on Paavo Kivine olnud tihedalt seotud spordiga. Aastatel 1963-1968 mitmekordne Eesti meister ja rekordipüstitaja kergejõustikus. Paralleelselt ajakirjaniku tööle on ta olnud treener- instruktor  VSÜ "Kalev". Paavo Kivine oli Eesti Olümpiaakadeemia asutajaliige (1989) ning mõnda aega peasekretär.

(täiendamisel)

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2009 "Palusalu" Dokumentaalfilm Stsenarist
2001 "Nagu Nool" Dokumentaalfilm Stsenarist
1987 "Meie sõber jalgratas" Dokumentaalfilm Stsenarist
1987 "Partii" Dokumentaalfilm Stsenarist
1986 "Lõvide elust Eestis" Dokumentaalfilm Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm