Avaleht

Jüri Karindi

Vt ka Toivo Karindi

Näitleja Toivo-Jüri Karindi sündis 2. augustil 1942. aastal Tallinnas. Ta lõpetas aastal 1961 Tallinna 21. Keskkooli, õppis 1963–1969 GITIS-es teatriteadust ja lõpetas aastal 1969 Draamateatri õppestuudio. Töötas aastatel 1962–1964 Draamateatris administraatorina ja 1968–1980 samas teatris näitlejana. Aastatel 1980–1997 oli Karindi Vanalinnastuudio direktor ja näitleja, 1997–2004 sama teatri näitleja. Aastast 2005 töötas ta trupijuhina Vana Baskini Teatris. Toivo-Jüri Karindi suri 24. juulil 2017. aastal Tallinnas.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2012 "Mõttetu" Tudengifilm Kaitsja
2008 "Klass: elu pärast" Teleseriaal külapolitseinik
1993 "Saatana pisar " Mängufilm Vana kelner
1991 "Surmatants " Mängufilm Hispaania õuekunstnik
1970 "Kolme katku vahel" Telemängufilm III raehärra
1970 "Valge laev " Mängufilm Lendur
1968 "Suvel" Muusikafilm Administraator
1967 "Jazz 67" Dokumentaalfilm Režissööri assistent
1966 "Meloodia 66" Muusikafilm Režissööri assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm