Avaleht

Tiit Kikas

Muusik Tiit Kikas on sündinud 16. oktoobril 1975. aastal Tallinnas. Viiuliõpinguid alustas ta 4-aastaselt. Ta on õppinud Tallinna Muusikakeskkoolis viiuli erialal, 1995–1996 Soomes Sibeliuse Akadeemias pärimusviiuli erialal ja stuudiotehnoloogia erialal, 2011. aastal kaitses diplomi Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias džässmuusika erialal. Ta on olnud helilooja ja arranžeerija üle saja muusikaalbumi juures. Kikas on loonud filmimuusikat rohkem kui kolmekümnele linateosele, neist edukaimaks peab ta mängufilmide „Stiilipidu” (režissöör Peeter Urbla) ja „Must alpinist” (režissöör Urmas Eero Liiv) originaalmuusikat.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Miriam järve ääres" Animafilm Helilooja
2016 "Miriami kana unistus" Animafilm Helilooja
2015 "Miriami kodutu koer" Animafilm Helilooja
2015 "Must alpinist" Mängufilm Helilooja
2013 "Miriami tuulelohe" Animafilm Helilooja
2013 "Tulekahju paine" Dokumentaalfilm Helilooja
2012 "Miriami köögikombain" Animafilm Helilooja
2012 "Miriami rohelised täpid" Animafilm Helilooja
2010 "Aeg on siin" Dokumentaalfilm Helilooja
2010 "Näkilugu" Tudengifilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm