Avaleht

Kaljo Kiisk

Kaljo Kiisk

Režissöör ja näitleja Kaljo Kiisk sündis 3. detsembril 1925 Ida-Virumaal Voka vallas Vaivina külas. 1944 teenis ta 20. Eesti Relvagrenaderide SS-diviisi õhutõrjeüksuses, võttis osa Sinimägede lahingust ja jäi sõjategevuse lõppedes Eestisse. Lõpetanud 1946 Rakvere 1. keskkooli, astus ta Tallinna Polütehnilisse Instituuti (erialaks maavarade allmaakaevandamine) ja aasta hiljem ka ENSV Riiklikusse Teatriinstituuti. 1948 vahetas Kiisk Tallinna teatrikooli Moskva „kaitsvate müüride” vastu, sest paradoksaalselt oli tema ja mitmete temasuguste elukäigust tulenev risk tollal väiksem impeeriumi südames kui Eesti NSVs. A. Lunatšarski nimelise Teatriinstituudi (GITIS) legendaarse Eesti stuudio lõpetanuna saabus näitleja Kaljo Kiisk 1953 Tallinna Draamateatrisse.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2006 "Koer, lennuk ja laulupidu" Mängufilm Vanamees
2006 "Vana daami visiit " Mängufilm Arst
2001 "Lepatriinude jõulud" Animafilm Ämblik Imanuel (hääl)
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Vana talumees
1995 "Ma olen väsinud vihkamast " Mängufilm Puusepp
1994 "Ameerika mäed " Mängufilm Albert
1994 "Jüri Rumm " Mängufilm Vana tallimees
1994 "Victoria (Ühe armastuse lugu) I jagu " Mängufilm Peokülaline
1994 "Victoria (Ühe armastuse lugu) II jagu " Mängufilm Võõruspeo külaline
1993 "Suflöör " Mängufilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm