Avaleht

Silvia Kiik

Silvia Kiik

Filmitoimetaja Silvia Kiik sündis 9. juulil 1931. aastal. Peale keskkooli kuldmedaliga lõpetamist 1951. aastal alustas ta tööd ajakirjanikuna Õhtulehe toimetuses. Aastatel 1954–1959 töötas ta ajalehe Noorte Hääl koosseisulise korrespondendina Lõuna-Eestis, õppides samal ajal ka Tartu Riikliku Ülikooli ajaloo-keeleteaduskonnas, mille lõpetas 1959. aastal, spetsialiseerudes eesti kirjandusele. 1959–1961 töötas Silvia Kiik vabakutselise ajakirjanikuna, 1961–1962 Eesti Televisiooni kirjandus- ja draamasaadete toimetajana ning 1962. aasta juunist kuni pensionile jäämiseni 1999. aastal oli ta Tallinfilmi toimetaja, toimetus-kolleegiumi liige ja animafilmide peatoimetaja. Tema toimetatud on 5 mängufilmi („Jäljed“, 1963, režissöör K. Kiisk; „Me olime 18-aastased“, 1965, K. Kiisk; „Kevade“, 1969, A. Kruusement; „Don Juan Tallinnas“, 1971, ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1995 "Ma olen väsinud vihkamast " Mängufilm Episoodiline roll
1990 "Minek" Animafilm Toimetaja
1990 "Naksitrallid" Animafilm Stsenarist
1989 "Elu ja surm" Animafilm Toimetaja
1989 "Kõrb" Animafilm Toimetaja
1989 "Pärandus" Animafilm Toimetaja
1989 "Reisikiri" Animafilm Toimetaja
1989 "Roheline soov" Animafilm Toimetaja
1988 "Linn" Animafilm Toimetaja
1988 "Papa Carlo teater" Animafilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm