Avaleht

Urmas Kibuspuu

Urmas Kibuspuu

Näitleja Urmas Kibuspuu sündis 5. detsembril 1953. aastal Tallinas. Ta alustas kooliteed Tallinna 28. 8-klassilises koolis (praegune Tallinna Nõmme Gümnaasium), 1969. aastal siirdus kunstikallakuga Tallinna 46. Keskkooli (praegune Pelgulinna Gümnaasium), mille lõpetas 1972 ja samal aastal alustas näitlejaõpinguid Tallinna Riikliku Konservatooriumi (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) lavakunstikateedris, kursuse juhendajaks Voldemar Panso. See kursus – nimetatud ka legendaarseks VII lennuks – jäi ühtlasi Panso viimaseks lennuks. 1976. aastal teatrikooli lõpetamise järel asus Urmas Kibuspuu näitlejana tööle Tallinna Draamateatrisse, aga mängis ka Estonias, filmides ja telelavastustes, samuti paljudes estraadikavades. Kibuspuu oli paindliku ja peene kunstitajuga mitmekülgne näitleja, kelle loometee katkes 31-aastaselt ajukasvaja tagajärjel. ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1990 "Naksitrallid" Animafilm
1985 "Puud olid... " Mängufilm Mõisahärra
1985 "Savoy ball I jagu " Telemängufilm Celèstin
1985 "Savoy ball II jagu " Telemängufilm Celèstin
1984 "Hundiseaduse aegu " Mängufilm Röövel
1984 "Karoliine hõbelõng " Mängufilm Röövel
1984 "Naksitrallid I" Animafilm Kingpool (hääl)
1983 "Enn Vetemaa kinovariatsioonid teemal "Püha Susanna ehk meistrite kool"" Telemängufilm Raimond Laul
1983 "Suletud ring " Telemängufilm Bengt Larsson
1982 "Arabella, mereröövli tütar " Mängufilm Rändaja Aadu

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm