Avaleht » Filmiliigid

Võõras (2008)

Filmi originaalpealkiri: Muukalainen

Mängufilm | Draama Kestus: 105:16

Bibliograafia

2007

Kaarna, I. (2007). Luutsnikus ja Tootsil vändati filmi. Võrumaa Teataja, 8. sept, lk 6, fotod.
Kaarna, I. (2007). "Külaline" Võrumaal. Võrumaa Teataja, 22. nov, lk 5.

2008

Lõhmus, J. (2008). Variatsioon ulguoleku teemal. Eesti Ekspress: TV Ekspress, 4. dets, lk 3-4, foto.
Kübar, E. (2008). Tarkovski ka, aga mitte ainult [lühiintervjuu Jukka-Pekka Valkeapääga tema filmikeelest, mõjutustest]. Postimees, 10. dets, lk 16.
Kübar, E. (2008). Ühe soome poisi hallikasrohelne unenägu [peaosas 10-aastane Vitali Bobrov]. Postimees, 10. dets, lk 16, foto.
Tuch, B. (2008). Maltshik hranit moltshanije. Postimees: на русском языке, 11. dets, lk 10, foto.
Davidjants, K. (2008).Tuttav soome võõras eesti filmis [intervjuu Jukka-Pekka Valkeapääga, režissöör oma täispika debüütfilmi ning soome filmi ja publiku kohta]. Eesti Päevaleht: Laupäev: Kultuur, 13. dets, lk 8, fotod.

2009

Muukalainen (2009). www.koulukino.fi/uploads/material/Muukalainen.pdf (1.04.2012).
Piela, M. (2009). Muukalainen. Uusi Suomi: Kultuuri, 29. jaan, http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/48441-arvio-muukalainen (1.04.2012).
Aunimo, R. (2009). Kauan kaivattu esikoisohjaus (Jukka-Pekka Valkeapää: Muukalainen). Uutispäivä Demari, 30. jaan, http://www.demari.fi/arkisto?id=3902  (1.04.2012).
Kinnunen, K. (2009). Suomen Kuvalehti, nr 5, 30. jaan, http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/han-jukka-pekka-valkeapaa (1.04.2012).
Olkkonen, S. (2009). Vieras mies tuli taloon. 30. jaan, http://www.film-o-holic.com/arvostelut/muukalainen/  (1.04.2012).
Puurtinen, T. (2009). Suomalainen Tarkovski? 30. jaan, http://www.film-o-holic.com/haastattelut/jukka-pekka-valkeapaa-muukalainen/ (1.04.2012).
Koostööfilm "Võõras" võitis preemia [Eesti-Soome-Saksa-Suurbritannia koostööfilm "Võõras" ("Muukalainen") võitis Göteborgi filmifestivalil peapreemia The Nordic Film Award](2009). Eesti Päevaleht,  4. veebr, lk 13.
Muukalainen ja kriitikon vastuu. Suomen Kuvalehti. 3. veebr, http://suomenkuvalehti.fi/blogit/kuvien-takaa/muukalainen-ja-kriitikon-vastuu (1.04.2012).
Björkbacka, H. (2009). Muukalainen. Keskipohjanmaa, 4. aprill, http://www.kp24.fi/uutiset/33952/Muukalainen.-Ohjaus-Jukka-Pekka-Valkeap%C3%A4%C3%A4.-K%C3%A4sikirjoitus-Valkeap%C3%A4%C3%A4-ja-Jan-Forsstr%C3%B6m  (1.04.2012).
Lenni-Taatola, J. (2009). Kunnianhimoista tunnelmointia. 16. okt, http://www.film-o-holic.com/dvd-arvostelut/muukalainen/ (1.04.2012).
Kattai, U. (2009). "Muukalainen" - võlutu võõras. Teater. Muusika. Kino,  nr 11, lk 95-98, foto.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm